Днес рожден ден има  Стойчо Стоев, футболен треньор.Стойчо Захариев Стоев е бивш български футболист, нападател

...
Днес рожден ден има  Стойчо Стоев, футболен треньор.Стойчо Захариев Стоев е бивш български футболист, нападател
Коментари Харесай

На 15 август рожден ден има Стойчо Стоев

Днес рожден ден има  Стойчо Стоев, футболен треньор.

Стойчо Захариев Стоев е бивш български футболист, нападател и сегашен треньор. Роден е в Разград, само че е израснал в София в квартал Надежда, където открива любовта към футбола и стартира да тренира в школата на Локомотив София. Женен за Цветанка Стоева, някогашна баскетболистка на Локомотив София. Имат две деца - Ивайло и Стефани.

 

Играл е за Локомотив София (1980 – 1989) и Пансерайкос (Сяр, Гърция) (1989 – 1992). Има 196 мача и 59 гола в „ А “ група. Носител на купата на страната през 1982 година Има 2 мача за „ А “ националния тим.

За Локомотив има 8 мача и 1 гол в евротурнирите (2 мача за КНК и 6 мача с 1 гол за купата на УЕФА). През 1992 г. се контузва тежко в кръста и се оказва, че би трябвало да спре с кариерата си на футболист. През 1993 г. се образова в частен лицей в Банкя. Година по-късно води юношеският отбор на „ Локомотив “, а през 1998 помага на Христо Бонев в работата му на стадиона в „ Надежда “.

През 2000 година е треньор на юношеския народен тим на България. Водил е и тимовете на Академик Свищов, Хасково, Чавдар Етрополе, Спортист Своге, Миньор Перник и Монтана.

От юли 2013 до юли 2014 година е старши-треньор на Лудогорец Разград. В този интервал печели шампионска купа и купа на България. Също по този начин доближава исторически за клуба 1/8 край в Лига Европа, отстранявайки тимовете на Слован Братислава, Партизан Белград, ПСВ Айндховен, Динамо Загреб, Черноморец Одеса и Лацио. Въпреки триумфите по неразбираеми аргументи е освободен от поста си.

На 22 декември 2014 година е назначен на поста старши-треньор на Левски София. Достига до край за Купата на България и класира тима на второ място, което обезпечава присъединяване в квалификациите за Лига Европа.

От 28 август 2018 година е назначен на поста старши-треньор на Арда (Кърджали). Отборът зимува на трето място през турнирната пауза.

На 6 март 2019 година още веднъж застава отпред на Лудогорец Разград. Успява да завоюва шампионат, както а и Суперкупа на България в мач против Локомотив Пловдив с резултат 2:0. Извежда тима до квалификации за Шампионска лига, в които отпада от тима на Ференцварош. Успява да класира Лудогорец Разград до плейофи за влизане в групите на Лига Европа сезон 2019/2020.

На 25 август 2019 година е освободен от поста старши-треньор незабавно след мача със Славия (София) завършил 0:0.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР